Hybride oplevelser
Publikumsudvikling

Forfatterkvarteret

Gentofte Hovedbibliotek
Daglige online-forfatterinterviews af et kvarters varighed
Gruppebillede med forfattere

Hvad er initiativet?

Forfatterkvarteret opstod under nedlukningen af bibliotekerne og bestod i 15 min. livestreamet samtale mellem en forfatter og litteraturkonsulent, Signe Langtved Pallisgaard, kl. 11 hver hverdag.

Med dette nye format fik man et nyt og anderledes indblik i en lang række danske og nordiske forfatteres liv og arbejdsliv gennem de nærværende samtaler mellem forfatteren og litteraturkonsulent Signe Pallisgaard, der som oftest var livestreamet fra forfatternes arbejdsværelser rundt om i Norden. Da interviewet foregår i forfatternes private hjem opstår en mere intim og afslappet stemning.

Hvem er målgruppen?

Alle

Hvordan blev initiativet modtaget?

Gentofte Bibliotekerne nåede med dette format ud til mange tusinde mennesker, og vi fik utroligt mange henvendelser fra mennesker, der satte stor pris på det daglige kulturelle og litterære åndehul.

Vi har haft mere end 20.000 visninger på et enkelt interview.

Det skabte et fællesskab om litteraturen under nedluknignen. Efter nedlukningen har vi fortsat Forfatterkvarteret, dog med en lavere frekvens.

Hvordan har konceptet fremtidigt potentiale / relevans for kulturlivet?

Alle med en computer og internet forbindelse kan gøre det.

Det korte daglige format og de nærværende samtaler i forfatternes arbejdsværelser er nyt. Vi håber, det kan inspirere at opleve, hvordan man kan skabe et fællesskab med et digitalt kulturelt format, hvor en stor gruppe mennesker 'mødes' dagligt. Mange skrev til os for at dele deres glæde over formatet og det fællesskab, de var med i via det.

Hvilket potentiale har initiativet for forretningsudvikling?

Alle kan se med. Det er af så kort varighed, at de fleste har tid. Det koster ikke noget at se med og man skal ikke melde sig til. Altså er det uforpligtende.

Forfatterkvarteret kan være et lille bud på, hvordan man kan lave et kulturelt digitalt format uden at anvende de store midler eller ressourcer. Det der står i centrum er den dygtige litteraturformidler, forfatteren og selvfølgelig litteraturen kogt ned til et kort format på 15 min., som kan passe ind i manges hverdagsliv.

Hvem står bag projektet?

Gentofte Hovedbibliotek

Anbefalinger til opstart af lignende initiativer:

  • At man har den fornødne tid til at forberede sig, også selvom interviewet tager kort tid.
  • At man ikke er bange for lidt knas med teknikken.
  • At man lytter til forfatteren og lader samtalen gå i den naturlige retning, også selvom man har forberedt en kurs og en række spørgsmål
Kulturinstitution
Gentofte Hovedbibliotek
Kontakt
Signe Pallisgaard
slp@gentofte.dk
Besøg hjemmeside
genbib.dk
No items found.
Litteraturkonsulent Signe Langtved Pallisgaard