Hybride oplevelser
Data-dreven forretningsudvikling
Publikumsudvikling

Future V

Teater V
Fremtidens teater / Theatre of Tomorrow
Mand med mobiltelefon
Foto: Mie Katrine Andersson

Hvad er initiativet?

Future V er Teater Vs online scenerum, hvor teaterformatet Digi Drama opføres. Det er et nyskabende kunstnerisk format, baseret på nyskrevne fiktionsfortællinger, skabt direkte til de nye digitale kommunikations- og konferenceplatforme.

Digi Drama opføres live; her og nu; præcis, som klassisk teater – modsat film, TV- og seriefiktion. Alle vil kunne fornemme nuet, ligesom i nutidens klassiske fysiske teaterrum. Alle vil opleve at være til stede sammen og samtidig, hjemme foran deres skærme. Som publikum kan man reagere/interagere; bl.a. ved at klappe – digitalt – af skuespillerne.

Formatet er eksklusivt, ligesom det klassiske og kun tilgængeligt for de tilstedeværende. Der kan sælges billetter og dermed sikres teatret, og kunstnerne, en forretningsmodel.

Det nye danske Digi Drama kan, modsat de klassiske og fysisk analoge teater-produktioner, produceres, opføres og opleves trods omstændigheder som pandemien, der stadigvæk er præsent i store dele af verden, men det er også relevant efter denne pandemi, da det giver mulighed for at komme i teatret uden at skulle være der fysisk.

Altså; et nyt kunstnerisk live-format, der springer rammerne for – og disrupter det klassiske teaterrum.

Hvem er målgruppen?

Teatergængere samt folk, der af den ene eller den anden grund ikke kan komme fysisk i teatret. De sociale koder nedbrydes og teatret demokratiseres herved. Rummet bliver således for alle og lettere tilgængeligt.

Hvordan blev initiativet modtaget?

Det blev under omstændighederne modtaget rigtig godt. Vi arbejdede til at begynde med hurtigt og covid-19-nedlukningen gav udfordringer for produktionen. Publikum tog rigtigt godt imod både denne og Future Vs nyeste forestilling STAV TIL SEX, som er seksualundervisningsteater for de ældste elever.

Hvordan har konceptet fremtidigt potentiale / relevans for kulturlivet?

Idéen kan være med til at sikre teatret og gøre det relevant i fremtiden. Det bliver mindre sårbart overfor pandemier eller andre situationer og det kan gøre teatre mere konkurrencedygtige i nutidens og fremtidens medielandskab.

Hvilket potentiale har initiativet for forretningsudvikling?

Se ovenstående

Hvem står bag projektet?

Teater V

Anbefalinger til opstart af lignende initiativer:

  • Tænk teater anderledes
  • Indgå samarbejder eller tal med partnere udenfor teater-branchen
  • Eksperimenter og vær ikke bange for at fejle
Kulturinstitution
Teater V
Kontakt
Pelle Koppel
pelle@teater-v.dk
Besøg hjemmeside
future-v.dk
No items found.
Foto: Mie Katrine Andersson