26
11
2021

Dansk Kulturliv og Wonderful Copenhagen uddeler ny kulturpris på branchemøde

Esben Marcher (Dansk Live) uddeler Kulturlivets Genstarts-Pris
Esben Marcher (Dansk Live) uddeler Kulturlivets Genstarts-Pris

Dansk Kulturliv og Wonderful Copenhagen uddeler ny kulturpris på branchemøde

Artikel udgivet i Kulturmonitor den 26. november 2021

Hvad har dansk kulturliv lært under corona-pandemien? Det er både temaet på Dansk Kulturliv og Wonderful Copenhagens branchemøde ‘Fremtidens kulturliv’ den 13. december og centralt for den nyindstiftede Genstarts-pris, der bliver uddelt for første gang på mødet.

»Corona-nedlukningen har sat sine tydelige spor i dansk kulturliv. Derfor skal vi mødes på tværs af branchen for i fællesskab at samle erfaringer og diskutere læringer fra krisen. Vi vil sætte fokus på den innovation og kreativitet, der er opstået under nedlukningen, og som har et stort potentiale for fremtiden. Det er nødvendigt, at vi i fællesskab samler op, så vi sammen kan styrke fremtidens kunst- og kulturliv,« udtaler Peter Mark Lundberg, der er bestyrelsesleder i Dansk Kulturliv og direktør for Dansk Teater, i en pressemeddelelse.

Nye initiativer med fremtidigt potentiale

Den nye pris går til en kulturaktør, der under corona-nedlukningen har gentænkt og udviklet et initiativ, som har et relevant og fremtidigt potentiale.

Alle kan frem den 1. december nominere kandidater til den nye kulturpris, som fokuserer på initiativer inden for teamerne: hybride oplevelser, publikumsudvikling, datadreven forretningsudvikling og frivillighed.

Alle de nominerede koncepter vil ifølge arrangørerne blive samlet i en videns- og erfaringsbank, hvor andre aktører kan søge inspiration. På samme tid bebuder arrangørerne af branchemødet, at de vil »sætte rammerne for en fælles indsats, samlet opsamling og kvalificering af, hvilke nye initiativer der rummer økonomisk bæredygtige muligheder – også i en ny virkelighed efter corona«.

Læs artiklen på Kulturmonitor her.

Korrelerede nyheder

Se alle nyheder