15
05
2023

Dansk Kulturliv lancerer årets program for Kulturens Plads på Folkemødet 2023

Dansk Kulturliv samler folkemødets kulturdebatter på Kulturens Plads

Dansk Kulturliv lancerer et alsidigt program for Kulturens Plads på Folkemødet og inviterer igen i år alle kunst- og kulturinteresserede gæster på Folkemødet 2023 forbi det nye debatsted i Allinge til en kulturel indsprøjtning.

Med et bredt udvalg af debatter og aktiviteter på Kulturens Plads vil Dansk Kulturliv sammen med kulturens mange aktører vise, hvilken rolle og indflydelse et rigt kulturliv har for individet og samfundet.

”Sidste år skabte vi i Dansk Kulturliv for første gang Kulturens Plads på Folkemødet, og på blot et år er pladsen nu vokset sig stor og er blevet en altomfavnende debatarena for kulturen og for de udfordringer i samfundet, hvor kulturen kan spille en aktiv og væsentlig rolle,” siger Dansk Kulturlivs bestyrelsesmedlem og ansvarlige for folkemødeaktiviteterne, Michel Steen-Hansen.

Det sker på Kulturens Plads

Kulturens Plads skydes i gang med en åbningsdebat i samarbejde med Kulturens Analyseinstitut torsdag den 15. juni kl. 12. Til og med lørdag aften den 17. juni vil scenen på pladsen være omdrejningspunktet for oplæg og debatter med afsæt i kulturens verden og vilkår – men også for fællesspisninger, kreativitet og en masse kultur som ramme for fællesskab.

I løbet af dagene vil bl.a. Roskilde Festival, Danske Studerendes Fællesråd, Green Producers Club og Applaus sammen med Dansk Kulturlivs medlemsorganisationer - orkestre, festivaler, kulturhuse, museer, teatre og biblioteker – åbne kulturlivet for Folkemødets deltagere.

Debatterne spænder bredt og sætter branchens problemstillinger under lup: Lige fra spørgsmål om repræsentation og trivsel til bæredygtighed, demokrati og meget andet.

”Kulturens grundvilkår fastsættes fra politisk side, og derfor er vi glade for, at kulturordførerne fra de politiske partier også vil stille op på pladsen. I løbet af de tre dage vil mange af partiernes kulturordførere holde tale på Kulturens Plads og fortælle om deres syn på kulturen, og hvordan vi kan sikre kulturen de bedst mulige vilkår,” fortæller Michel Steen-Hansen.

Sidst men ikke mindst har Dansk Kulturliv allieret sig med Folkehuset Absalon, som vil invitere til fællesspisning, engagere pladsens gæster i kreativitet og leg samt underholde med musikbanko, DJ-battle og quiz i aftentimerne.


Se hele programmet uddybet på http://kulturensplads.dk/ og find Kulturens Plads i K24 på adressen Lindeplads 2B, 3770 Allinge.

Korrelerede nyheder

Se alle nyheder
Kommer snart...