24
05
2022

Kulturens Plads på Folkemødet: »Der er brug for at få sat mere fokus på kulturens helt nære betydning«

Organisationer etablerer ny kulturscene på Folkemødet: »Der er brug for at få sat mere fokus på kulturens helt nære betydning«

Kulturlivet ønsker mere synlighed i den offentlige debat. Nu etablerer de deres egen scene på Folkemødet på Bornholm.

Dansk kulturliv får sin helt egen plads og scene på Folkemødet, der efter to års corona-pause, afvikles den 16.-19. juni i Allinge på Bornholm.

Ideen til Kulturens Plads, som stedet er blevet døbt, opstod oprindeligt i forbindelse med Folkemødet i 2020, men har ligget i dvale lige siden.

Det er foreningen Dansk Kulturliv, der står bag projektet med opbakning fra en lang række af kulturens organisationer som Dansk Live, Danmarks Biblioteksforening, Dansk Teater, Organisationen Danske Museer, Danske Koncert- og Kulturhuse samt Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner, oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

»Netop Folkemødet er et fantastisk sted at vise kulturens samfundsmæssige betydning, fordi så mange meningsdannere, politikere og publikummer samles på kryds og tværs. Derfor vil vi skabe nye formater og nye måder at diskutere kulturen og dens betydning på for det moderne samfund,« siger Michel Steen-Hansen, vicebestyrelsesleder i Dansk Kulturliv og direktør for Danmarks Biblioteksforening.

Mere end skåltaler

Med i programmet på Kulturens Plads er blandt andre Statens Kunstfond, Applaus, Tænketanken Fremtidens Biblioteker og Dansk Teater 300 år. Samtidig vil en lang række af de politiske partiers kulturordførere holde ’Kulturens tale’ for publikum. Her vil de komme med deres kulturpolitiske visioner for kulturen og ambitioner for fremtidens kulturliv. De vil desuden dykke ned i kulturens betydning for samfundet, det enkelte menneske og for demokratiet.

»Der bliver ofte diskuteret overordnet statslig kulturpolitik, men det handler mest om de statslige institutioner, og det bliver ofte ved skåltalerne. Det skal der også stadig være plads til, men der er brug for at få sat mere fokus på kulturens helt nære betydning rundt omkring i det lokale kulturliv, og det bliver en af de vigtigste opgaver på Kulturens Plads,« siger Katrine Ebdrup Damgaard, der er organisations- og forretningsudvikler i Dansk Kulturliv og er den, der har stået for programlægningen på Kulturens Plads.

Kulturens Plads vil under hele Folkemødet finde sted på adressen Lindeplads 2B i Allinge mellem Gæstgiveren og Pilen og Folkemødets direktør Camilla Laudrup er glad for, at kulturen nu får en særlig position i debatten.

»Kulturen både udfordrer og udvikler os som mennesker og som samfund. Derfor er det vigtigt, at kulturlivet indtager en central rolle på Folkemødet. Vi glæder os til at Kulturens Plads kommer til at sprudle af debat om kulturlivets betydning, indflydelse og visioner,« lyder det fra Camilla Laudrup.

Læs positionen hos Kulturmonitor

Læs mere om Dansk Kulturlivs deltagelse under arrangementer

Korrelerede nyheder

Se alle nyheder
Kommer snart...