Om Dansk Kulturlivs Idébørs

Dansk Kulturlivs digitale Idébørs vil fungere som opslagstavle over de mange konkrete innovationer og tiltag, der opstod i det danske kulturliv under corona-nedlukningerne.

Siden vil bidrage til en samlet og systematisk opsamling på innovative idéer fra tiden med corona samt en kvalificering af, hvilke der er gode på sigt – også efter corona.

Formål

Idébørsen vil skabe opmærksomhed og synlighed omkring den mangfoldighed af nyskabende initiativer og koncepter, der udspringer af kulturlivet.

Samtidig vil siden fungere som fundament for, at kulturaktører kan finde inspiration, opsøge samarbejde og vidensdele med hinanden på tværs af kulturlivet med udgangspunkt i konkrete cases.

På baggrund heraf vil det være muligt at udvikle bæredygtige forretningsmodeller, bedre tilbud til publikum samt nye og frugtbare samarbejder på tværs af kulturlivet.

Hvad kan siden tilbyde

Idébørsen vil tilbyde et kategoriseret og systematiseret indblik i innovationer og koncepter fra kulturlivet. Den vil danne mødested, hvor kulturinstitutioner kan opsøge inspiration og kontakte hinanden for yderligere samarbejde og netværk på tværs af brancher, geografi og forudsætninger.

Målgruppen er primært kulturaktører, der ønsker at finde inspiration og anbefalinger til at opstarte nye projekter.  

Baggrund

Siden skal fungere som afsæt til samarbejde og sparring på tværs af brancherne i kulturlivet – det skal være nemmere at række ud – og vil således bidrage til at opretholde og udvikle betingelser for udfoldelse af kulturliv.

Det systematiserede overblik over konkrete tiltag skal bygge bro og bringe kulturinstitutionerne tættere sammen og samtidig understrege, hvor vigtigt det er med mangfoldighed i kulturbranchen.

Kun ved at være forskellige kan vi bevare en frugtbar og dynamisk udvikling i kulturlivet med et væld af ressourcer og muligheder, der kan trække i nye innovative retninger.

Del jeres initiativ

Har jeres kulturinstitution, - virksomhed eller - forening udtænkt et nyt koncept i forbindelse med corona-nedlukningerne? Send jeres initiativ til os her.

Fælles for koncepterne er, at de bidrager til bæredygtig forretningsudvikling og/eller når ud til flere eller nye publikummer.

Kontakt Idébørsen:

Astrid Kruse Noe

Projektmedarbejder

astrid@danskkulturliv.dk

kommer snart...
Foto 1: HamletScenen, Shakespearementarium, fotograf: Mia Møller Larsen. Foto 2: Usynligt Teater, Mod Strømmen. Foto 3: Trapholt, Tæt på Træer, fotograf: Christian Brems