Kulturens Analyseinstitut

Jeanett Albeck på Fremtidens Kulturliv
Jeanett Albeck på Fremtidens Kulturliv

Kulturens Analyseinstitut er en fælles opgave

Skab et institut for samfundet, borgerne og kulturlivet

På baggrund af aftalen om Finansloven for 2022 og aftalepartiernes enighed om at afsætte midler til etablering af Kulturens Analyseinstitut fremlægger Dansk Kulturliv her vores medlemmers ønsker. Det sker med udgangspunkt i mange diskussioner og gode intentioner om behovet for bedre viden, mere analyse og anvendt fakta i kulturlivet, herunder forskellige forslag om formål og fokus for Kulturens Analyseinstitut. Dansk Kulturliv fastslår på den baggrund behovet for en samarbejdende og integreret model, som samlet kan bidrage med større samfundsværdi ved, at Danmarks kulturinstitutioner, -foreninger og -virksomheder bliver endnu mere relevante for borgere, brugere, gæster, publikum og deltagere, og dermed også bidrager til at, vi får alle danskere med i kulturlivet.

Dansk Kulturlivs seks anbefalinger til etableringen af Kulturens Analyseinstitut

Derfor har Dansk Kulturliv samlet vores seks anbefalinger til etableringen af Kulturens Analyseinstitut. Det gør vi, fordi forbindelsen mellem kulturlivet og brugerne af kulturlivet er central for Danmarks fremtid. Det faktum bør afspejles tydeligt i den funktion, som Kulturens Analyseinstitut skal opfylde. Det skal komme til udtryk i både organisering, struktur, involvering, aktiviteter, analysevalgsamt økonomisk prioritering, så der kan skabes en bæredygtig enhed, som skaber varige resultater for kulturlivet og borgerne i Danmark.

De seks anbefalinger er:

1. Hensigt skal være at flere danskere oplever og deltager i mere kultur
2. Skab et tæt samarbejde mellem kulturlivet, brancherne og myndighederne
3. Lav organisering og struktur med involvering af centrale partnere og eksperter
4. Udvælg fem fokusområder for Kulturens Analyseinstitut
5. Målret vidensarbejdet mod kulturens immaterielle samt økonomiskeværdi
6. Lav en fornuftig arbejdsdeling på tværs af kulturens vidensproducenter

Dansk Kulturliv ønsker at bidrage aktivt til både skabelsen af Kulturens Analyseinstitut og instituttets videre arbejde. Vi er naturligvis til rådighed for at uddybe vores anbefalinger yderligere.

Læs hele Dansk Kulturlivs oplæg til etableringen af Kulturens Analyseinstitut her

No items found.