27
09
2021

Dansk Kulturliv vil have 500 ekstra millioner kroner til kulturen

Horsens Musikteater
Vejle Musikteater

Dansk Kulturliv vil have 500 ekstra millioner kroner til kulturen – flere partier bakker delvist op

Artikel udgivet i Kulturmonitor den 27. september 2021

Den nye interesseorganisation Dansk Kulturliv er ifølge Politiken klar med sit første udspil. Det handler om penge og er en omvendt udgave af det udskældte omprioriteringsbidrag – også kendt som to procents-besparelserne – der blev afskaffet, da 2019 blev til 2020.

Dansk Kulturliv foreslår, at kulturområdet i de kommende tre år bliver tilgodeset med et prioriteringsbidrag på to procent om året, hvilket løber op i godt 500 millioner kroner over de tre år.

»Tiden er inde til, at vi går fra mange års besparelser og nedprioriteringer af kulturlivet til at begynde at investere igen,« siger Dansk Kulturlivs bestyrelsesleder og direktør for Dansk Teater, Peter Mark Lundberg, til Politiken.

Både SF og Enhedslisten er på linje med Dansk Kulturliv, men dog mindre ambitiøse i forhold til en eventuel ekstra pengeposes størrelse og ønsker i forbindelse med finanslovsforhandlingerne henholdsvis 100 og 50 millioner kroner mere til kulturen til næste år.

Hos Ventre vil man have afsat hele 150 millioner ekstra kroner til kulturen i 2022.

»Jeg kan næsten være lidt bekymret for, om de har hacket sig ind i Venstres computer, for det flugter meget godt med det kulturoplæg, vi er ved at lave,« siger kulturordfører Jan E. Jørgensen (V) til Politiken, mens den socialdemokratiske kulturordfører, Kasper Sand Kjær, som udgangspunkt siger nej til at bruge flere penge på kulturområdet.

Læs artiklen på Kulturmonitor her.

Korrelerede nyheder

Se alle nyheder